{halászlé}

Podstawą prawdziwej zupy rybnej – Halászlé jest dobra gatunkowo ryba i jakościowa passata z pomidorów. Zupa nie może być bura – tylko mocno czerwona. Wkrótce zrobię raz jeszcze, bo ta zupa nie ma sobie równych.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Llooka

    Ja marzę o halaszle z Egeru ale Bouillabaisse też bym nie wzgardziła 😉

  2. admin

    Powiem Ci (nieskromnie), że ta zupa pobiła wszystkie bouillabaisse, które jedliśmy w Francji lub krajach śródziemnomorskich. No może jedna rybna, w Piranie – była lepsza.
    PS Już wkrótce zjesz bouillabaisse. I to u jej korzeni 🙂🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.