{rustic butter beans}

Była to prawdziwa oda pochwalna dla fasoli Piękny Jaś.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kochana, jak przyrządziłaś tę fasolę? Zdjęcie jest tak apetyczne, że kiszki mi marsza grają!

  2. Prosta sprawa. Już piszę 🙂 Moczysz przez noc fasolę. Na drugi dzień zmieniasz wodę i zalewasz zimną (trochę więcej niż do przykrycia fasoli). Dodajesz dwie cebule w łupinie i kilka ząbków czosnku oraz ulubione zioła (tymianek, hyzop, majeranek, lubczyk). Dokładasz jeszcze dwie marchewki pokrojone w plastry. Liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujesz długo, bo fasola musi być bardzo miękka. Sos powstanie z rozgotowanej marchewki, cebuli i czosnku. Na koniec jeszcze 2-3 łyżki masła, aby sos był kremowy. Jest pyszne!
    Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.