{homemade raw cheese}

Bliżej, bliżej do samowystarczalności i jeszcze większej radości. Wtem przyszła pora na domowy ser z surowego mleka.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Simple_art_wood

    Taki ser robiła moja Babcia Stefcia ❤. Wczesnym rankiem przynosiła do domu mleko w kance. Ja dostawałam mały kubeczek mleka, jeszcze z pianka, do łóżka, a z reszty Babcia robiła twaróg. Jego zapach i konsystencja…. . Kremowy, delikatny, tak charakterystycznie trzeszczał w ustach. Ociekał na białym emaliowanym durszlaku. Wtedy to było coś powszechnego, a teraz luksus, niełatwy do dostania.
    Piękne chwile u Was, proste, niezapomniane, odciskające się w emocjach, smakach, doznaniach.

  2. Tak, tak – my też mamy takie wspomnienia. Są wciąż takie mocne, wyraźne.
    Jeszcze nawet moja Mama robiła taki serek. Czasem odciekał na kranie w kuchni.
    Teraz przyszła na nas kolej. Zataczamy koło. Wracamy. Chcemy więcej czułości w tym szorstkim i dziwnym świecie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.