{blueberry dumplings}

Pierogi z jagodami. Tego dania nie może zabraknąć w sezonie jagodowym. Trzeba zrobić (przynajmniej raz), ale na tyle dużo, aby najeść się do syta.

← Previous post

Next post →

10 Comments

  1. Uwielbiam pierogi z jagodami 💜💜💜

  2. Uwielbiam pierogi z jagodami 💜💜💜 mniam

  3. Mam już zamrożonych 50 szt ,kolejne będą w przyszłym tygodniu 💪🏻 . Truskawki, fasolka szparagowa , kurki , jagody , pierogi z jagodami to zatrzymanie lata i jego cząstka w jesienno-zimowe dni . I sok malinowy… wyciskany przez gazę , choć moja babcia preferowała pończochę 😁. Ach jeszcze botwinka i szczaw mrożony … No kocham , prosto zwyczajnie , pokoleniowo …

  4. Brawo! Tak trzymać 🙂
    Takie zapasy to skarb!
    PS Właśnie przelewamy ocet przez gazę 😉

  5. My też! To są smaki wręcz rozczulające…
    💜

  6. U mnie zapas pierogów leżakuje w zamrażarce. W tym roku zaszalałam z jagodami, bo miałam 16 kilo🤦‍♀️. Ale kupowane na raty;-). Przerobione na dżem i zamrożone. Były tez obowiązkowo jagodzianki, bo bez nich nie ma lata😍. Pięknie MIMI zawijasz brzegi…ja tak jakoś nie umiem…robię szczypanki. Pięknie to u Ciebie wygląda!
    Ps. Moje często ciasto na pierogi to takie: 2,5 szkl mąki, sól i 400 ml maślanki w temperaturze pokojowej. Zagniatamy ciasto elastyczne. Czasami trzeba dosypać maki, bo wiadomo o co chodzi. Przepis ten podpatrzyłam u Ewy Wachowicz i często tak robię. Do wypróbowania😉. Pozdrawiam jagodowo 😊😉💜.

  7. Wspaniałe zapasy. Brawo!
    U mnie lodówka malutka (taka pod blatem kuchennym). Nic większego w mojej kuchni ani gdziekolwiek indziej się nie zmieści.
    Cieszę się, że podobają Ci się moje pierożki z falbankami. Klejenie na szczypanki też jest ładne 🙂
    Dzięki za przepis 💜.

  8. Nie ma sprawy:-). Oj, zapomniałam jeszcze dopisać, że powinno ciasto odpocząć w lodówce 30 min. Gapa ze mnie🤦‍♀️.
    Ps. Tak patrzę i nie wiem jak te falbanki zrobić…a są takie ładne😍👌.

  9. Pychotka, uwielbiam 😍😋👌

  10. Tak.
    To są rozczulające smaki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.