{oyster mushroom}

O, jakże pyszne są boczniaki z naszej amatorskiej uprawy w ogrodzie. Mają tuzin więcej smaku od tych, które można kupić w sklepie. Zorki zapewnia, że będzie poszerzać hodowlę grzybów. W planie brązowe pieczarki.

← Previous post

Next post →

14 Comments

  1. Tasiemka

    Lubię je najprościej – z patelni , z pieprzem i solą . Koniecznie brzegi i blaszki musza być chrupiące . Dzięki Tobie Mimi na nowo odkryłam sól . Zawsze myślałam -sól to sól . Maldon – zwykła i wędzona -moja nowa miłość 😉

  2. Ale fajnie! Cieszę się, że mogłam Cię natchnąć nawet solą 😉 Uśmiecham się teraz.
    Jak wszystko dobrze pójdzie, to na jesień będą sprzedawać sól z własnymi ziołami. Takie są plany.
    Zrobiłam testowe zestawy i jestem bardzo zadowolona.
    Ściskam Was wszystkich. Szczególne uściski dla P.

  3. Tasiemka

    To już się nie mogę doczekać 🍀
    P. bardzo dziękuje i Was również ściska 😁 dużo rozmawiamy i wspominamy „ten czas” ❤️

  4. ❤️❤️
    Całusów moc!

  5. Barbara

    Super wiadomość MIMI! Czekam z niecierpliwością 💚. Piękny pomysł:-). To o nim wcześniej pisałaś, że będzie niespodzianka:-). O soli Maldon słyszałam., ale nigdy nie próbowałam. zawsze himalajska albo kłodawska. Muszę koniecznie poznać smak tej soli i zdobyć boczniaki 🙏. U nas niestety nie zawsze są w sklepie.Trzeba trafić. Jak to w małym mieście;-).

  6. Barbara

    Wiesz MIMI ….patrzę na te cudownie białe boczniaki…i tak sobie już myślałam, czy nie spróbować uprawy boczniaków w swojej piwnicy….Poczytałam troszeczkę na ten temat ….i taka myśl mi przyszła do głowy, że to nie jest chyba trudne…ale może mi sie tylko wydaje…czy dałabym radę?? Ty wiesz jak to wygląda, bo Zorki je uprawia:-). Dałabym radę? a przynajmniej mogłabym spróbować…Czy to jest bardzo pracochłonne??

  7. Basiu, czy w piwnicy jest jakieś okienko?
    To pierwsze pytanie.

  8. Barbara

    Jest okienko!:-)

  9. To dobrze. A jeszcze jaka wilgotność?
    jest tam bardzo sucho?

  10. Barbara

    Mierzyłam specjalnym termometrem i jest 68% wilgotności…Czy to dobrze???

  11. Myślę, że najlepiej będzie jak poczekasz do końca lata. Jesienią łatwiej jest wyhodować grzyby, gdyż nie jest tak ciepło.
    U nas w tej chwili rosną tylko w ogrodzie. Mają miejsce w specjalnej pieczarce pod bardzo starym drzewem. Tam mają warunki zbliżone do naturalnych.

  12. Barbara

    Ok. Dziękuję MIMI za radę:-). Spróbować warto….zobaczymy co z tego wyrośnie;-). Pięknego małego piątunia dla Was:-). Uściski:-))).

  13. Oczywiście. Trzeba próbować, bo to fajne doświadczenie.
    Zacznij od połowy września.
    Uściski :-)))

  14. Barbara

    O! Tak! Jak nie spróbuję, to nie będę wiedziała:-). Ale mam ogromna ochotę zmierzyć sie z boczniakami;-). Dobrego piątku dla Was:-). Uściski:-):-):-).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.