{homemade spelt sourdough bread}

Zapach, smak, jakość… a nawet wygląd. W naszym domu chleb ma ogromne znaczenie. I tu nie ma żadnej drogi na skróty ani wymówki. Pieczemy bez ustanku.

← Previous post

Next post →

6 Comments

  1. Piekny…..

  2. To prawda!
    Dobrego weekendu, Kasiu :***

  3. BARBARA PRUSZYŃSKA

    Piękny bochenek! Jestem fanką waszego chleba:-). Czy mogę zapytać czy chleb cały czas wyrabiacie ręcznie czy wspomagacie się mikserem? I jakiej pojemności jest ten garnek, w którym pieczecie chleb? Chciałabym umieć choć w małym stopniu upiec taki bochenek:-)

  4. Ten chleb jest wyrabiany ręcznie. Metoda podbiernia, składania, rozciągania i znów składania (na kształt koperty). Robi się to po 3x.
    Zaś pojemność garnka. Hm? Nie mam pojęcia. Garnek jest bardzo stary. Ale myślę, że to będzie jakieś 2,5 litra. Średnica: około 25 cm. Mogę dokładnie zmierzyć lub wlać wodę.
    Moc uścisków :*

  5. BARBARA PRUSZYŃSKA

    Dziękuję MIMI:-). Nie, już nie musisz mierzyć, bo kupiłam garnek żeliwny ok. 3 litrów. Już wszystko wiem:-). Uściski:-).

  6. Czyli będzie bardzo podobny. One raczej tyle mają.
    🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *