{early apples}

Cudownie obrodziła oliwka inflancka. Jej smak przypomina mi dzieciństwo i wakacje u Babci. Z pierwszych zbiorów zrobiliśmy już kilka słoiczków musu oraz ocet jabłkowy.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Tasiemka

    Mój tata ma ją w ogródku w centrum Szczecina. Staruszka poniemiecka . Daje tyle owoców, że nie jesteśmy w stanie ich przerobić . Mimo ,że mnóstwo jabłek rozdajemy, to dużo się marnuje 😞

  2. Barbara

    Wiesz MIMI, że nie znałam tej nazwy ….że to papierówka…🙈. Zawsze była to papierówka 😄. Ale jak to w tym powiedzeniu…że człowiek całe życie się uczy….Ja ocet jabłkowy robię ze starej odmiany antonówek:-). Swój ocet najlepszy!

  3. Dokładnie to:
    Jabłoń domowa ‚Papierówka’ albo ‚Oliwka Inflancka’
    Bardzo pyszna, stara odmiana.
    Cudownie, że masz antonówkę. To też jest pyszne jabłko 👍

  4. Cudownie!
    Podobno to nadbałtycka odmiana.
    Jabłuszkowe i letnie całusy :***

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.