{organic yellow radish}

Smak żółtych rzodkiewek uwydatniam jedynie dobrą solą. Naturalna prostota może być niezwykle wyrafinowana. A to wszystko dlatego, że mogę zadowalać się kilkoma świeżymi warzywami o doskonałym smaku. A jutro zbiorę przepiękne liście mangoldu i cykorię liściową.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Barbara

    Aż musiałam poczytać co to są liście mangoldu 🙈. I jak zobaczyłam to sobie przypomniałam, że już u Ciebie widziałam to warzywko na zdjęciu, ale nigdy tego nie jadłam i raczej nie widziałam , żeby można to warzywo kupić. Ale najlepiej je po prostu posiać i mieć na działce 👍💚.

  2. admin

    Mangold to taka nasza botwina. Jest bardzo pyszny i raczej łatwy w uprawie.
    Za rok posadzisz 😉
    Będziemy się dopingować i wspierać!

  3. Barbara

    Super! Bardzo się cieszę😘. Wymiana doświadczeń i dobrych rad zawsze w cenie 👌. Ostatnio dowiedziałam się, że na zarazę u pomidorów dobrze jest opryskać wodą z drożdżami. Na 100g drożdży, 10 l wody. Rozpuścić drożdże w wodzie , odstawić na godzinę i pryskać. Przed wyjazdem tak zrobiłam bo coś zaczęło skręcać liście. Zobaczę jaki będzie efekt po przyjeździe. Ktoś mi poradził też , żeby zmielić skorupki jajek i rozsypać wokół pomidorów. Ale tego jeszcze nie zdążyłam zrobić. Najważniejsze , żę to naturalne metody! Pozdrawiam ciepło Ogrodników💚💚💚.

  4. admin

    Wszystkie naturalne rady są na wagę złota.
    Skorupki jajek daję pod poziomki. Pomaga!
    O drożdżowym płynie też słyszałam, ale teraz robiłam czosnkowy roztwór na mszyce.
    Psikałam bób i fasolę. Jest dużo lepiej!
    Pozdrawiamy Ogrodniczkę 💚

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.