{coffee at home}

O postrzeganiu smaku kawy decyduje nie tylko sposób jej zaparzenia (czy to w domu, czy kawiarni). Często idealnie przygotowana kawa może nam smakować zupełnie inaczej. Dlaczego? Bo smak to także emocje. Czyli pozytywne nastawienie emocjonalne i czysty umysł. Nie polecam do kawy słuchać wiadomości, czytać gazety, przeglądać fb.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Coś w tym jest. Ulubione espresso potrafi być kameleonem. Te same ziarna, tak samo odmierzane i przygotowywane, smakują tak samo, ale zdarza się, że pewnego dnia smak jest inny. Zastanawiałam się nawet, czy aktualna „sytuacja emocjonalna” wpłynęła na proces przygotowywania, czy też dopiero emocje jakoś oddziaływują na kubki smakowe…

  2. Malgosia

    …albo pracowac 🙂 Od niedawna wstaje wczesniej rano i ucze sie jogi i dzieki temu odzyskalam tez chwile czasu na spokojne snaidnaie i poranna kawe. Masz racje, ta wypijana pzred komputerem pomiedzy jednym emailem a drugim kompletnie nie am smaku. A …zycie jest za krotkie, zeby pic zla kawe.

  3. No właśnie… Przy komputerze, przy pracy – to jednak nie jest prawdziwa przerwa. Choćby najkrótsza, ale zawsze bez „zakłucaczy”.
    To jest bardzo ważne!

    Super sprawa z tą jogą. Bardzo fajnie, że tak organizujesz sobie poranki.
    Tak trzymać!
    Ściskam i pozdrawiam ciepło :***

  4. Tak.
    Myślę, że na sam proces przygotowania/parzenia – też wpływa.
    Wszystko jest energią. A człowiek jest jak bateria.
    Moc ciepłych pozdrowień :***

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.